Menu

Despre tatuaje


Ingrijirea tatuajelor.

Cum se fac tatuajele:

Pentru a realiza un tatuaj, un tatuator foloseste un aparat electric ce contine mici tuburi cu cerneala atasate la ace sterilizate. Astfel, se injecteaza cerneala in piele, printr-o serie de

mici rani punctate. Totusi, stim ca celulele pielii se regenereaza constant.

Atunci cum de un tatuaj este permanent? Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Cand este injectata in piele, cerneala se imprastie prin punctul de insertie atat in derma cat si in hipoderma. Astfel, celulele epidermei, cele care se regenereaza, vindeca zona lezata, dar cerneala ramane in straturile inferioare. Derma recunoaste cerneala ca fiind corp strain, insa pentru ca nu se regenereaza precum epiderma, o blocheaza in celule, pentru a nu se imprastia in organism.

Un tatuaj facut corect nu ajunge in hipoderma, care ofera suport pentru cele doua straturi superioare. Daca cerneala ajunge in hipoderma tatuajul nu va fi indeajuns de vizibil. Pe masura ce inaintezi in varsta, cerneala tatuajului ar putea sa migreze mai adanc in derma, de aceea tatuajul isi va pierde din intensitate.

 

INTRETINEREA TATUAJELOR

• In momentul tatuarii, tatuatorul va curata des rana tatuajului si la sfarsit iti va unge tatuajul cu un gel (ex. Bepanthen) si apoi va aplica un pansament.

• Timp de cel putin doua saptamaniva trebui sa urmezi periodic acelasiritual in asa fel incat sa nu lasi rana (pentru ca initial tatuajul este o rana!) sa formeze o coaja. Pielea trebuie sa fie hidratata foarte bine! Dupa ce ungi tatuajul cu un unguent de tipul Bepanthen va trebui sa il acoperi (pentru a-l feri de infectii) cu o bucata de folie alimentara pe care o vei lipi cu leucoplast.
• Evita expunerea la soare, la apa fierbinte sau apa cu clor, mai ales in prima luna, pana ce rana tatuajului se vindeca complet.